Η Sobi™ στηρίζει τους πληγέντες στην Ανατολική Αττική και συνεργάζεται με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός»

Η πρωτοβουλία της Sobi ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του 29ου Πανελλήνιου Αιματολογικού Συνεδρίου

 

Η Sobi, η πρωτοπόρος σουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των συνανθρώπων μας στην Ανατολική Αττική, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου. Στόχος της συνεργασίας της Sobi με τον Δεσμό, είναι η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των οικογενειών που οι κατοικίες τους καταστράφηκαν μερικώς ή ολοσχερώς από την πυρκαγιά. Η Sobi, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Δεσμό και με βάση τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί από τους τοπικούς φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες των πυρόπληκτων περιοχών, ανταποκρίνεται άμεσα και αξιόπιστα καλύπτοντας βασικές ελλείψεις των ευπαθών οικογενειών και ιδιωτών σε απαραίτητες οικιακές συσκευές και οικιακό εξοπλισμό, όπως ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια, σόμπες, τηλεοράσεις κ.α.

 

Παράλληλα, η Sobi συνεργάζεται με τον Δεσμό για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και απόλυτης διαφάνειας της δωρεάς, που εγγυάται την παράδοση των απαραίτητων ειδών στις ευάλωτες αυτές οικογένειες που χρήζουν άμεσης στήριξης, και έχουν επιλεγεί βάσει κριτηρίων που περιλαμβάνουν το εισόδημα, το μέγεθος της ζημιάς των πρώτων κατοικιών, τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας, μεταξύ άλλων.

 

Η πρωτοβουλία της Sobi ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο 29ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και με μήνυμα “Because we care, we need to act” προέτρεψε τους συνέδρους να συμμετέχουν συμβολικά στην υποστήριξη των πληγέντων. Η Sobi για κάθε μια συμβολική συμμετοχή ανέλαβε την κάλυψη του κόστους αγοράς των απαραίτητων οικιακών συσκευών.

 

Ο Nicola Zancan, Country Manager Sobi, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, ευχαρίστησε όλους για τη στήριξή τους και τόνισε ότι, «στο DNA της Sobi βρίσκεται η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κυρίως ασθενείς, αλλά και συμπολίτες μας που ενίοτε χρειάζονται τη στήριξή μας. Φέτος, η ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους συνάνθρωπους μας στην Ανατολική Αττική είναι επιτακτική και υποχρέωσή μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η δέσμευση της εταιρείας να νοιαζόμαστε και να ενεργούμε ως υπεύθυνοι πολίτες, υλοποιείται σήμερα και χάρη στη συνεργασία μας με τον «Δεσμό» καταφέραμε να είμαστε ουσιαστικά χρήσιμοι και να συμβάλουμε στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές».

 

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» ιδρύθηκε το 2012 με στόχο να συνδέσει την ιδιωτική πρωτοβουλία με την κοινωνική – ανθρωπιστική προσφορά, με πλήρη δέσμευση στη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και τον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ο «Δεσμός» συνεργάζεται στενά με πάνω από 800 κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, τεκμηριώνοντας τις ανάγκες τους και αξιοποιώντας δωρεές όπου χρειάζονται περισσότερο. Η Μελέτη Αντικτύπου που διενήργησε η Deloitte για το έργο του Δεσμού έδειξε πως για κάθε 1€ που δωρίζεται για τη λειτουργία του, 9€ σε αξία επιστρέφονται στην ελληνική κοινωνία. Περισσότερα www.desmos.org   
 

Σχετικά με τη Sobi

H Sobi™ είναι μία διεθνής εταιρεία εξειδικευμένης φροντίδας που εστιάζει στις σπάνιες παθήσεις. Αποστολή της εταιρείας μας είναι να παρέχει καινοτόμες θεραπείες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της επικεντρώνεται κυρίως στην Αιμορροφιλία και τις Σπάνιες Παθήσεις. Η σύμπραξη στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση εξειδικευμένων προϊόντων είναι ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας. Η Sobi είναι πρωτοπόρος στη βιοτεχνολογία με παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες στην πρωτεϊνική βιοχημεία και την παρασκευή βιολογικών παραγόντων. Το 2017, η Sobi εμφάνισε συνολικά έσοδα 6,5 δις SEK (760 εκατ. δολάρια), ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 850 εργαζόμενους. Η μετοχή της εταιρείας (STO:SOBI) είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης. Περισσότερες πληροφορίες: www.sobigreece.gr και www.sobi.com